Professionele yoga lessen geven? Volg de opleiding tot yoga docent!

Veel mensen doen regelmatig aan yoga. Je kunt hiermee onder andere de balans tussen lichaam en geest vinden en behouden. Dat veel mensen aan yoga doen, wil echter niet zeggen dat ook iedereen yogales aan anderen kan geven. Dit vraagt om kennis en vaardigheden. En om die te leren, volg je een erkende opleiding tot yogadocent zoals de RYT 200 of 300 uur yoga opleiding.

Yoga – een populaire activiteit

Vraag aan een willekeurige voorbijganger op straat of men weleens aan yoga heeft gedaan en de kans is heel groot dat je een bevestigend antwoord krijgt. In 2017 deden bijna anderhalf miljoen Nederlanders aan yoga. Sinds die tijd is dit aantal alleen maar toegenomen. De reden hiervan is eenvoudig. Mensen zijn op zoek naar een manier om te ontspannen en willen mentaal sterker worden. Ook is het populair als work-out. Daarnaast is yoga toegankelijk, omdat je lessen in groepsverband kunt volgen, maar je kunt tevens gewoon thuis tijdens een verloren uurtje een yogasessie doen.

Het belang van een professionele yogadocent

In welke situatie je yoga ook beoefent, het is noodzakelijk dat je de oefeningen goed uitvoert en ze dus op de juiste manier aangeleerd krijgt. Daar komt het belang van een professionele yogadocent dan ook naar voren. Er zijn verschillende vormen van yoga en iedere vorm heeft zijn eigen, specifieke technieken. Je werkt daarbij niet alleen aan de ontspanning, maar ook aan het verbeteren van de lichaamshouding en het versterken van de spieren. Als je niet weet hoe je dat op de juiste manier moet doen, heeft een yogasessie niet het gewenste resultaat.

Wat leer je tijdens een yoga-opleiding?

Wil je graag de juiste technieken bij de verschillende yogavormen leren? Dan kies je voor een 300 uur yoga opleiding. Tijdens deze opleiding van 300 uur leer je alles wat je moet weten als yogadocent. Hierbij is Vinyasa Flow de basis, eventueel aangevuld met workshops voor restorative yoga en yin-yoga. Wat uiteraard niet ontbreekt zijn meditatieoefeningen en vaardigheidsontwikkeling op basis van studies van yogafilosofieën. Je krijgt inzicht in de anatomie van het menselijk lichaam, waarbij ook de relatie tussen lichaam, energie en yogahoudingen wordt behandeld.

Naast de theoretische kant van de opleiding is er veel ruimte voor praktische oefeningen. Dit houdt in dat je oefent hoe je de verschillende yogastijlen kunt onderwijzen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de mentale kant van yoga. Heb je ambities om je yogalessen in het buitenland te gaan geven? Ook dat is mogelijk. In dat geval volg je de RYT 200, de erkende opleiding tot Registered Yoga Teacher, met 200 trainingsuren.

Previous Article

Koester de unieke herinneringen aan jouw zwangerschap!

Next Article

Wat bedrukte kalenders voor jouw bedrijf kunnen betekenen!

You might be interested in …

Welke schoenmaat babyschoenen moet ik hebben?

Op het moment dat jouw baby steeds meer stapjes gaat zetten, binnens- en buitenshuis, is het tijd om de eerste baby schoenen aan te schaffen. De meeste ouders halen al schoentjes of slofjes in huis […]

Oris reviseren

Het tijdloze ambacht van horloges

Wandelend door de geschiedenis van tijdmeting, kom je langs zonnewijzers, waterklokken en uiteindelijk bij het hoogtepunt van precisie en vakmanschap: het polshorloge. Dit niet alleen een instrument om de tijd te meten, maar ook een […]