Koester de unieke herinneringen aan jouw zwangerschap!

Een zwangerschap is een bijzonder periode. Jouw kindje krijgt steeds meer vorm in je buik. De ontwikkeling van de band tussen de moeder en het kind begint al maanden voor de geboorte. Je voelt de reacties op geluiden en op de aanraking van je hand op de buik. Er is een begin gemaakt met een uniek contact, dat na de geboorte verder zal worden opgebouwd.

Iedere zwangerschap heeft unieke herinneringen

Iedere zwangerschap is anders, net als ieder kindje na de geboorte zich anders ontwikkeld. Voor een vrouw is een zwangerschap een periode van veel veranderingen. Je lichaam maakt grote veranderingen door. Soms verlopen deze maanden heel soepel, soms zijn er veel complicaties.

Hoe dan ook is er sprake van een bijzondere ervaring. Het is een unieke ervaring, die je nooit meer op dezelfde manier zal meemaken. Een periode om te koesteren en de herinneringen zorgvuldig van op te slaan, zodat je er later in het leven nog regelmatig aan kunt terugdenken. Ook mooi om hier samen met jouw kindje over te praten.

Hoe kun je de herinneringen het beste behouden?

Er zijn natuurlijk diverse manieren om herinneringen te koesteren. Beeldmateriaal en symboliek helpen vaak om herinneringen levendig te houden. Het vastleggen van momenten op foto en beeld is natuurlijk een voor de hand liggende vorm. Het bundelen van foto’s in een mooi fotoboek is een traditie die vrouwen al decennialang in ere houden. Soms houden ze ook een dagboek bij om hun ervaringen op te schrijven. Anderen houden er meer van om filmpjes of geluidsopnamen te maken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een moeder, die steeds een liedje zingt voor het kindje in haar buik. Vaak is dit een intiem momentje, waar later ook het kind van kan genieten om dit terug te zien of horen.

Een meer unieke vorm van herinneringen koesteren

Natuurlijk zijn er meer originele manieren om een herinnering vast te leggen. Je kunt bijvoorbeeld een schilderij laten maken van jou en je baby. Er zijn mogelijkheden om een gipsafdruk te laten maken van jouw mooie zwangere buik.

Een andere manier is een zwangerschapsbeeldje laten maken. Dit borstbeeldje is kleiner van omvang dan een gipsafdruk en is daardoor geschikter om een plaats in je woon- of slaapkamer te krijgen. Het beeldje wordt vormgegeven aan de hand van een opname met een 3D camera. Aan de hand van deze bijzondere opname wordt een 3D afdruk gemaakt in de kleur en het materiaal van jouw keuze. Je krijgt dus een zwangerschapsbeeldje dat geheel gebaseerd is op jouw lichaam, een ontzettend persoonlijk aandenken aan een unieke periode.

Previous Article

Tips voor efficiënt device lifecycle management

Next Article

Professionele yoga lessen geven? Volg de opleiding tot yoga docent!

You might be interested in …

Het plezier van Springkussens

De kleurrijke en levendige wereld van springkussens brengt een schat aan plezier en entertainment voor kinderen (en volwassenen) van alle leeftijden. Springkussens, ook bekend als luchtkussens of bounce huizen, zijn opblaasbare structuren die zorgen voor […]

Grafkunstenaar gezocht voor uniek gedenkteken

Gedenkteken: meer dan alleen een grafsteen   Het concept van een gedenkteken reikt verder dan traditionele materialen zoals steen. Hedendaagse grafstenen kunnen vervaardigd worden van metaal, RVS of glas, wat een unieke en moderne uitstraling […]