De leukste bedden voor de kinderkamer

Er komt een moment dat je kindje de ledikant ontgroeit is en het tijd is voor een echt bed. Of misschien is je kindje al wat groter en het huidige bed ontgroeid. Dan is het tijd je te oriënteren op een nieuw bed voor de kinderkamer!

Er is een ruime keuze aan leuke kinderbedden. Op zoek naar inspiratie voor een leuk kinderbed? Laat je leiden door deze slimme, leuke en praktische voorbeelden!

Hemelbed

Een hemelbed is een sprookjesachtig alternatief voor een gewoon bed. Met de gordijnen open is het een hemelbed, met de gordijnen dicht is het een tot de verbeelding sprekende plaats sfeer waar een kind niet alleen leuk kan spelen, maar ook geborgen slaapt zonder afleiding uit de kamer. Een hemelbed bevordert dus ook een gezonde nachtrust.

Hoogslaper

Een hoogslaper is een goede oplossing als je een relatief kleine kinderkamer hebt en optimaal gebruik wilt maken van het oppervlakte. Onder het bed heb je ruimte voor een bureautje met een stoel, of voor een extra slaapplaats voor een logeetje. Ook is het een ideale speelplaats, of gebruik je het als extra opbergruimte door er bijvoorbeeld een kastje onder te plaatsen.

Stapelbed voor 3 personen

Heb je een groter gezin maar minder ruimte? Dan is een stapelbed voor 3 personen de ideale oplossing. Sommige driepersoons stapelbedden bestaan uit 3 eenpersoons bedden boven elkaar, andere hebben een bed boven en een dubbel bed onder. Soms is dat een vast bed, bij andere stapelbedden is het een uitschuifbaar of opklapbaar bed. Ideaal als extra bed voor bijvoorbeeld een logeerpartijtje of als je een kleine kamer hebt. Na het slapen schuif je het bed in, waardoor er meer ruimte in de kamer is om te spelen. Dit type bed is ook een mooi stapelbed voor vakantiehuisjes met een beperkter oppervlak, of zelfs voor een stacaravan.

Stapelbed 3 personen

Bedhuisje

Een bedhuisje is precies wat het woord zegt: een bed in de vorm van een huisje. De meeste bedhuisjes hebben de mogelijkheid voor het ophangen van gordijntjes waar de ‘muren’ zitten, sommige bedhuisjes hebben een of meerdere wanden van hout.
Een bedhuisje geeft een gevoel van geborgenheid en met de gordijntjes dicht heeft een kind als het wil slapen geen last van de prikkels uit de kamer. Een bedhuisje prikkelt de verbeeldingskracht en leent zich uitstekend voor het spelen of het vertellen van verhalen. Het bevordert dus niet alleen een gezonde nachtrust, het is ook goed voor het ontwikkelen van de fantasie van een kind.

Voor welk bed je ook gaat, een stoer bedhuisje, een betoverend hemelbed of een mooi stapelbed, kinderbedden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en thema’s zodat er altijd een leuk bed bij zit dat helemaal bij jouw kind past.

Previous Article

Welke schoenmaat babyschoenen moet ik hebben?

Next Article

Unieke wanddecoratie voor thuis!

You might be interested in …

Veelzijdige Bereiding met de Safecourt Kitchen 3-in-1 Contactgrill

De Safecourt Kitchen 3-in-1 Contactgrill is niet zomaar een keukenapparaat; het is een alles-in-één oplossing voor veelzijdige maaltijdbereiding. Met zijn flexibele capaciteiten als tosti-ijzer, contactgrill en grillplaat verlegt dit apparaat de grenzen van jouw culinaire […]