Welke schoenmaat babyschoenen moet ik hebben?

Op het moment dat jouw baby steeds meer stapjes gaat zetten, binnens- en buitenshuis, is het tijd om de eerste baby schoenen aan te schaffen. De meeste ouders halen al schoentjes of slofjes in huis voor tijdens de eerste maanden. Toch is het niet nodig om voor baby’s die nog niet lopen schoenen te kopen. Maar hoe weet je nu precies welke maat baby schoenen je moet kopen zodra jouw baby gaat lopen?

Flexibele voeten van baby’s

Het is voor de ontwikkeling van de voeten van baby’s heel belangrijk dat je de juiste maat schoenen koopt. De kleine voetjes groeien enorm snel en bestaan voor een groot deel uit kraakbeen. Dit zorgt ervoor dat de voeten flexibel, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar zijn. Zorg daarom voor baby schoenen met de perfecte pasvorm.

Hoe bepaal je de juiste schoenmaat?

Je kan op een hele simpele manier de schoenmaat van jouw baby bepalen. Gebruik hiervoor een stukje papier en een pen of potlood. Plaats de babyvoet op het papier en zet een streep achter de hiel en voor de grote teen. Aan de hand van het aantal centimeters van de voet kan je de meest geschikte schoenmaat van jouw baby bepalen. Er bestaan echter ook speciale meetsystemen, waarmee je gemakkelijk en snel babyvoetjes kan opmeten.

Baby schoenen

Gemiddelde leeftijd aan schoenmaat koppelen

De maat baby schoenen kan je dus bepalen zodra je weet hoeveel centimeter de voeten van jouw baby zijn. Ook kan je de schoenmaat koppelen aan een gemiddelde leeftijd. Zo hebben de meeste baby’s van een tot twee maanden oud schoenmaat 16 en baby’s van een maandje ouder maat 17. Aangezien niet elk kind even hard groeit, kan je je hier beter niet op blindstaren. Door zelf de voeten op te meten, kan je het beste de schoenmaat bepalen.

Welke schoenmaat koop jij voor jouw baby?

Baby’s met voetjes van 10,8 centimeter tot 11,4 centimeter lang hebben baby schoenen maat 18 nodig, terwijl baby schoenen maat 19 perfect zijn voor voetjes van tussen de 11,5 en 12 centimeter lang. Heeft jouw baby voetjes van 12,1 tot 12,6 centimeter, koop dan baby schoenen in maat 20. Maat 21 koop je voor een baby met voeten van 12,7 tot 13,2 centimeter lang.

Kortom, bepaal gemakkelijk zelf de schoenmaat van jouw baby. Let er wel altijd op dat de schoenen flexibel zijn, of je nu baby schoenen maat 18, baby schoenen maat 19 of baby schoenen in een andere maat aanschaft. Zo weet je zeker dat jouw baby comfortabel loopt en de voeten zich goed blijven ontwikkelen!

Previous Article

Stappenplan: Je Huis Zelf Verkopen met een Internetmakelaar als Slim Alternatief

Next Article

De leukste bedden voor de kinderkamer

You might be interested in …

Ontdek de Diepere Betekenis van Werk in Peel en Maas

Peel en Maas, doordrenkt van de charme van het platteland en agrarisch erfgoed, biedt meer dan alleen een schilderachtig landschap. Het is een plek waar werken niet slechts een verplichting is, maar eerder een gelegenheid […]

Grafkunstenaar gezocht voor uniek gedenkteken

Gedenkteken: meer dan alleen een grafsteen   Het concept van een gedenkteken reikt verder dan traditionele materialen zoals steen. Hedendaagse grafstenen kunnen vervaardigd worden van metaal, RVS of glas, wat een unieke en moderne uitstraling […]