Ontwerp je eigen meubels met schuimrubber voor zitkussens

Of je nu een oude stoel of bank een nieuwe look wilt geven of zelf een meubelstuk hebt ontworpen: zitkussens zijn onmisbaar! Tijdens je zoektocht naar geschikte zitkussens let je niet alleen op de stoffering, maar ook op het schuimrubber. In dit artikel lees je meer over schuimrubber voor zitkussens.

Wat is schuimrubber voor zitkussens?

Oude zitmeubels een nieuw leven inblazen of zelf meubels ontwerpen is duurzaam en voordelig. Voorkom dat materialen die nog prima hergebruikt kunnen worden op de afvalstort terechtkomen én betaal aanzienlijk minder voor je meubelstuk dan je in een woonwinkel kwijt zou zijn. Extra leuk aan je eigen meubels ontwerpen is dat je meubelstuk altijd origineel is en goed past bij jouw wensen en interieur.

Tijdens het ontwerpen van een stoel of bank is het zitgedeelte van groot belang. Naast dat je lekker wilt kunnen zitten, moeten de zitkussens van goede kwaliteit zijn. Zo weet je zeker dat je lang plezier hebt van je stoel of bank. Schuimrubber voor zitkussens is het materiaal dat in de kussens gaat en kan (indien gewenst) op maat gemaakt worden en worden gestoffeerd.

Welk soort schuimrubber past bij jouw wensen?

Er zijn verschillende soorten schuimrubber voor zitkussens te koop. Bepaal je budget en vraag je af wat jij fijn vindt. Polyether SG 35 is de meest voordelige optie, maar qua kwaliteit minder goed dan bijvoorbeeld koudschuim SG 50 HR. Polyether SG 40 is een aanrader als je houdt van stevige zitkussens, terwijl koudschuim SG 40 HR net wat soepeler is.

Hoewel je voor laatst genoemde opties meer betaalt, reken je ook op meer zitcomfort en een langere levensduur. Tot slot is het soort schuimrubber dat je het beste kunt kiezen, ook afhankelijk van de intensiviteit waarop je je zitmeubilair gebruikt. Een bank in een groot gezin moet wordt over het algemeen intensiever gebruikt dan eetkamerstoelen bij iemand die alleen woont.

Waar moet je op letten als je schuimrubber koopt?

Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat schuimrubber voor zitkussens ook daadwerkelijk voor het zitgedeelte van een stoel of bank is bedoeld. Voor het ruggedeelte koop je een ander type schuimrubber. Het ruggedeelte wordt namelijk minder belast, waardoor het schuimrubber aan minder eisen hoeft te voldoen.

Uiteraard kan ook het schuimrubber voor het ruggedeelte op maat gemaakt worden en gestoffeerd worden. Zo zorg je ervoor dat je bank een compleet nieuwe look krijgt. Je kunt er overigens ook voor kiezen om enkel het ruggedeelte te vervangen als de kussens hier versleten of ingezakt zijn. Dit is wederom beter voor het milieu en je portemonnee dan een compleet nieuwe bank kopen!

Previous Article

De kracht van online marketing in het digitale tijdperk

Next Article

Topkwaliteit Tandheelkundige Zorg bij De Mondhygiënist & Tandarts Zaanstad

You might be interested in …

internationale verhuizing

De beste tips voor internationaal verhuizen

Verhuizen naar het buitenland kan een spannende maar dure onderneming zijn. Met de juiste planning en strategieën kun je echter aanzienlijk besparen. Goedkoop internationaal verhuizen is natuurlijk wat we allemaal willen. Dit artikel helpt je […]

Zonwerende raamfolie appartement

Verrijk je appartement met raamfolie

In de wirwar van stadsleven, waar privacy een luxe is en het zonlicht ongenadig kan zijn, biedt raamfolie een elegante oplossing. Raamfolie is niet alleen een praktische toevoeging aan je appartement; het verhoogt ook het […]