Hoe houd ik mijn kilometerregistratie bij?

U wilt een kilometerregistratie bijhouden, bijvoorbeeld omdat u een auto van de zaak rijdt en hier geen bijtelling over wilt betalen. Of omdat u een privéauto rijdt waar u de zakelijke kilometers van wilt registeren. Rijdt u niet meer dan 500 km per jaar met de auto van de zaak voor privédoeleinden? Dan hoeft u geen bijtelling te betalen, mits u dit kunt aantonen via een sluitende kilometerregistratie.

 

Automatische kilometerregistratie

Een GPS kilometerregistratiesysteem is een klein kastje van enkele centimeters groot dat in de auto wordt geplaatst. Door middel van GPS (satellieten) en GPRS (GSM-netwerk) worden locaties bepaald en verstuurd naar het online account waarop u de kilometerregistratie bekijkt, beheert, bewerkt en kunt downloaden naar PDF, Excel of ander bestand. Precies zoals de Belastingdienst het wil, bevestigd door het Keurmerk voor RitRegistratieSystemen.

 

Gegevens per rit registreren

Als u de bijtelling wilt voorkomen, dient u een kilometerregistratie bij te houden, waarin u per rit onderstaande gegevens invult. Een kilometerregistratiesysteem registreert dit automatisch voor u, zodat u dit niet handmatig hoeft te noteren.

 • Datum
 • Het merk en type van de auto
 • Begin- en eindstand van de kilometerteller
 • Plaats van vertrek
 • Plaats van bestemming
 • Karakter van de rit (zakelijk of privé)
 • De gereden route als van de gebruikelijke wordt afgeweken. Dit kan zich bijvoorbeeld voordoen bij wegafsluitingen, omleidingen, files etc.

 

Bijtelling bij incorrecte kilometerregistratie

Voldoet de kilometerregistratie niet aan de eisen van de Belastingdienst, bijvoorbeeld doordat u de gegevens handmatig niet goed bijhoudt, dan wordt uw kilometerregistratie niet als bewijsmateriaal gezien en dient u bijtelling te betalen. U betaalt ook bijtelling indien u toch meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt in de auto van de zaak. Dit zijn de fiscale kosten voor het privégebruik van de auto van de zaak. De bijtelling wordt berekend op basis van een percentage van de cataloguswaarde van de auto.

 

Kies voor TrackJack

De geavanceerde software van TrackJack zet de gegevens uit het kilometerregistratiesysteem om in een sluitende en betrouwbare kilometerregistratie. U logt online in of via de app en bekijkt en beheert uw kilometerregistratie.

 

U kunt van TrackJack verwachten:

 • Dat zij GPS-oplossingen zeer betaalbaar aanbieden, zowel in aanschaf als gebruik.
 • Dat u altijd vooraf weet waar u aan toe bent, geen verborgen kosten of addertjes onder het gras.
 • Dat u nooit vast zit aan langlopende contracten.
 • Dat u contact heeft met het merk zelf: TrackJack is ontwikkelaar van de hard- en software.
 • Dat u gebruik maakt van een gebruiksvriendelijk online account en smartphone app.
https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/
Previous Article

Spreker inhuren: 7 Cruciale Tips voor een Geslaagd Evenement"

Next Article

10 tips voor het krijgen van meer TikTok volgers

You might be interested in …

Grafkunstenaar gezocht voor uniek gedenkteken

Gedenkteken: meer dan alleen een grafsteen   Het concept van een gedenkteken reikt verder dan traditionele materialen zoals steen. Hedendaagse grafstenen kunnen vervaardigd worden van metaal, RVS of glas, wat een unieke en moderne uitstraling […]