Creëer maximaal bereik met een kamersteiger

De naam zegt het eigenlijk al; een kamersteiger wordt vooral gebruikt voor klussen in huis. De steiger is zo smal dat deze door de deuropening kan en zo eenvoudig te verplaatsen is. Je gebruikt een kamersteiger voor het verven van een plafond, of voor reparatiewerkzaamheden op hoogte.

Wat is het verschil tussen een kamersteiger en een rolsteiger?

Een kamersteiger is speciaal ontworpen voor gebruik binnenshuis. De steiger is compact, goed verplaatsbaar en daarom heel geschikt voor kleinere ruimtes. Onder de kamersteiger zitten rubberen wieltjes, die geen sporen op de vloer achterlaten bij het verplaatsen. Een rolsteiger is voor gebruik buitenshuis. Deze steigers zijn veel stabieler, robuuster en geschikt voor zware klussen. Zo heb je een rolsteiger nodig voor onderhoudswerkzaamheden aan de gevel en het verven van ramen en kozijnen.

Een kamersteiger voor maximaal bereik

Waarom is een steiger handig voor het uitvoeren van klussen in huis? Het is beter dan een ladder omdat je een steiger minder vaak hoeft te verplaatsen. Het is ook mogelijk om op grotere hoogte te werken, zo creëer je een maximaal bereik. Steigers zijn er in verschillende breedtes. Zo heeft Steigerdeals bijvoorbeeld kamersteigers in verschillende maten. De smalste is 75 cm breed, 90 cm is een tussenmaat en 1.35 is nog wat breder. De smalste past door de deuropening en die gebruik je in kleine ruimtes zoals de gang.

Uitbreiding is mogelijk

Een kamersteiger gebruik je soms ook voor klussen buitenshuis. Dat kan als je de wielen vervangt voor rolsteigerwielen. Deze wielen zijn groter en in hoogte te verstellen. Dat is nodig om de steiger waterpas te laten staan. Andere producten bij Steigerdeals zijn bijvoorbeeld opzetstukken, waarmee je de steiger tot twee meter kunt verhogen. Voor binnen is een hoogte van drie meter meestal voldoende, voor buiten is dat vier tot ongeveer zeven meter.

Wat zijn de voordelen van een kamersteiger?

Een steiger heeft verschillende voordelen:

  • Het is lichtgewicht, dus goed te verplaatsen door één persoon.

  • De smalle versie kan door deuropeningen en past ook in kleine ruimtes.

  • Het is eenvoudig door één persoon op te bouwen.

  • Je werkt veilig op hoogte.

  • Het is stabiel.

Waar moet je op letten bij het kopen van een steiger?

Bij het kopen van een steiger is het belangrijk dat je let op de veiligheid. Ga voor een steiger die voldoet aan de wettelijke normen. Daarnaast is de prijs belangrijk. Verder is het goed om te kijken naar de hoogte en breedte zodat je de juiste steiger aanschaft.

Previous Article

Waarom kiezen voor onze vuurwerkwinkel in Capelle aan den IJssel?

Next Article

Vuurwerk Kopen in Pijnacker

You might be interested in …

Veelzijdige Bereiding met de Safecourt Kitchen 3-in-1 Contactgrill

De Safecourt Kitchen 3-in-1 Contactgrill is niet zomaar een keukenapparaat; het is een alles-in-één oplossing voor veelzijdige maaltijdbereiding. Met zijn flexibele capaciteiten als tosti-ijzer, contactgrill en grillplaat verlegt dit apparaat de grenzen van jouw culinaire […]

Unieke wanddecoratie voor thuis!

Een persoonlijke toets Je wil jouw wand decoreren op een persoonlijke en unieke manier. De hexagon foto tegels zijn ongetwijfeld wat je zoekt. Je kan de hexagon foto tegels geheel naar eigen wens gaan ontwerpen. […]